Над 350 студента участваха в Зимен университет

С официална церемония вчера, 15 март 2017 година, беше закрито поредното издание на Националните зимни студентски игри "Зимен университет" и Университетски зимни игри, които се провеждат традиционно от 2009 година.

В събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциация за университетски спорт "Академик", участваха над 350 студента от 31 висши училища в България.

Комплексният шампион, спечелил най-много медали в Зимен университет, е Технически университет - София. Пет златни, три сребърен и един бронзов медал завоюваха студентите от ТУ-София. Купата на шампионите връчи председателят на НПСС Яна Вангелова и Министърът на младежта и спорта Проф. Даниела Дашева.

Втори в комплексното класиране на игрите се наредиха студентите от Нов български университет. Лесотехнически университет останаха трети в комплексното класиране.

Официални гости на церемонията по закриване на игрите бяха Министърът на образованието и науката - Проф. Николай Денков, Министърът на младежта и спорта - Проф. Даниела Дашева, съветникът на Президента на Република България - Георги Александров, Председателят на съвета на ректорите и ректор на МГУ "Св. Иван Рилски" Проф. Любен Тотев, зам.-ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Кирил Андонов.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова и президентът на Асоциация за университетски спорт "Академик" доц. Златко Джуров официално закриха зимните студентски игри в Боровец.

Спортният форум тази година се проведе в периода от 12 до 16 март 2016 година.

В рамките на проекта организаторите проведоха и пет академични лекции, насочени към повишаване на компетенциите на студентските представители. Студентите имаха възможност да се запознаят с видни експерти в сферата на образованието, икономиката, спорта и планинските спасителни операции. Чрез своите лекции в Академия 17-1 на Зимен университет студентите имаха възможност да се запознаят с:
- Проф. Даниел Вълчев - юрист, адвокат и политик и Министър на образованието и науката в периода 2005 -2009 година, който говори за реформите във висшето образование и ролята на студентите при вземането на важни решения;
- Проф. Анна Недялкова - Президент на Варненски свободен университет “Черноризец Храбър". Учен и изследовател в областта на глобализацията на икономиката и развитието с над 120 публикации в страната и чужбина. Член на Европейската асоциация на университетите и Европейския клуб на ректорите;
- Красимир Стоянов - Дългогодишен ръководител на Планинска спасителна служба (ПСС) гр. София. Реализирал е редица спускания със ски по екстремни терени вр. Маккинли (6 533 м), вр. Ленин (7 134 м) и др.;
- Проф. Даниела Дашева - Министър на младежта и спорта. Специалист по теория на спорта и спортната тренировка в НСА;
- Проф. Николай Денков - Министър на образованието и науката и преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Националните студентски зимни игри "Зимен университет" и Университетските зимни игри на НПСС и АУС "Академик" се реализираха със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Български спортен тотализатор - СПОРТ ТОТО, Европейския студентски съюз, Бороспорт АД, както и с подкрепата на нашите партньори от Рапсоди Травел, които връчиха 8 ваучера за почивка в Гърция. Наградите получиха победителите в индивидуалните спортове на Зимен университет '2017.

Екипът на НПСС и АУС "Академик" изказва благодарност към всички партньори, които съдействаха за провеждането на събитието.

Снимки от събитието може да намерите ТУК

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Над 350 студента участваха в Зимен университет

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова