НПСС председателства комитета, който ще изпраща представителите на България в Сочи

Националното представителство на студентските съвети беше домакин на учредителна среща на комитета, който ще избира делегацията на България за Сочи, Русия.

Днес, 23 март 2017 година, в офиса на Националното представителство на студентски съвети бе проведена среща с представители на младежки организации в страната, а именно Национален младежки форум, Национално сдружение „Младежки глас“, Национално движение „Русофили“, Младежки клуб „Приятели на народите“ към Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Асоциация за международно обществено развитие към Фондация „Славяни“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“.

Присъстваха и представители на Руския културно-информационен център, Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта. Срещата бе организирана с цел учредяване на Национален организационен комитет за подбор на участниците от Република България, които ще заминат за Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия.

Присъстващите се запознаха с провеждането на Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, който ще се проведе през месец октомври 2017 година.

Очакват се 20 000 младежи и студенти от 150 държави по света да се съберат на фестивала тази година и да вземат участие в мащабното социално събитие. Участниците ще имат възможност да се включат в различни културни, спортни, образователни, развлекателни и други дейности, които ще се организират по време на фестивала.

За Председател на комитета бе избран Председателя на НПСС – Яна Вангелова, а за Зам.-председатели бяха избрани съответно Председателя на НМФ – Илина Мутафчиева, и представителя на Сдружение „Младежки глас“ – Вадим Рошманов.

Всяка организация-учредител ще получи квота, за да бъде запълнена общата квота на българските представители по време на фестивала, която е 150 човека.
Предстои тежката задача на комитета да направи подбор на кандидатите, които да вземат участие във фестивала тази година.

Снимки от срещата може да видите ТУК

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС председателства комитета, който ще изпраща представителите на България в Сочи

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев