НПСС отваря процедура за подбор на студентски делегати за Сочи, Русия

Делегация от 150 човека ще представлява България в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия, който ще се проведе през месец Октомври тази година.

Участниците във фестивала ще бъдат подбрани от националния комитет, който се учреди на 23 Март 2017 година в Националния студентски дом в София. Комитетът реши подбора на участниците да бъде посредством процедура с подаване на форма за кандидатстване, а делегатите на България ще бъдат определени на проведено следващо заседание на учредителите на националния комитет.

Националният комитет за определяне на делегацията на Република България за Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия се състои от представители на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Националното представителство на студентски съвети, Руския културно-информационен център, Национален младежки форум, Национално сдружение „Младежки глас“, Национално движение „Русофили“, Младежки клуб „Приятели на народите“ към Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Асоциация за международно обществено развитие към Фондация „Славяни“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“.

Очакват се 20 000 младежи и студенти от 150 държави по света да се съберат на фестивала тази година и да вземат участие в мащабното социално събитие. Участващите ще имат възможност да се включат в различни културни, спортни, образователни, развлекателни и други дейности, които ще се организират по време на фестивала.

Националният комитет за определяне на делегацията на Република България се председателства от Председателя на НПСС – Яна Вангелова.
Всяка организация от учредителите ще излъчи свои представители в делегацията, която ще изпрати България в Сочи, Русия.

Основните критерии за участие са следните:
1. Членство във ФСС/СС/НПСС или друга студентска или младежка организация;
2. Познания по чужди езици;
3. Възрастова граница 18-35 години;
4. Принос към младежкото общество.

Всяка организация от учредителите ще излъчи свои представители в делегацията, която ще изпрати България в Сочи, Русия.

Формата за кандидатстване се попълва на английски или руски език и може да я намерите ТУК

Организаторите на мероприятието поемат всички разходи по време на престоя на участниците. Разходите за транспорт /самолетни билети/ се поемат от участниците.

Регистрационната форма и Автобиография и снимка /паспортен формат/ изпращайте до 08 Април 2017 година на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
Повече информация за фестивала може да получите на http://russia2017.com

Всички кандидатствали ще бъдат информирани за резултатите след селекцията!

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС отваря процедура за подбор на студентски делегати за Сочи, Русия

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев