Студентските съвети на частните висши училища се срещнаха във Варна

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" беше домакин на първата национална среща на студентските съвети на частните висши училища.

Вижте останалите новини във Facebook. Последвайте ни в социалната мрежа.

Срещата се проведе на 22 Април 2017 година, в нея участваха представители на ръководствата на висшите училища, студентските съвети и представители на ръководството на НПСС.

Форумът, организиран от НПСС съвместно с ВСУ "Черноризец Храбър", имаше основата цел да събере на едно място студентските представителства на обучаващите се в недържавните университети, които да обсъдят въпроси, свързани с достъпа на студентите до социалните придобивки по време на обучението им.

Бяха разгледани темите, свързани с дискриминацията от страна на държавата спрямо обучаващите се студенти и докторанти в частните висши училища, а именно:
- Липса на социални стипендии и такива за успех/специални постижения;
- Липса на субсидия за храноден;
- Липса на субсидия за леглоден.
Участниците постигнаха съгласие по всички обсъдени теми, конкретните формирани проблеми ще бъдат представени пред отговорните институции в България.

Снимки от срещата може да видите ТУК

 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Студентските съвети на частните висши училища се срещнаха във Варна

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев