Синдикати и институции се събират, за да обсъдят висшето образование

Председателят на НПСС Яна Вангелова, представители на организацията и Студентски съвети участваха в дискусия за бъдещето на висшето образование и неговото финансиране, която се инициира днес, 20 Юни 2017 година, от КНСБ.

Последвате ни във Facebook

Какво е състоянието на българските висши училища? Какви са средните заплати на работещите в държавните университети? Накъде ще се развива българското висше образование и от какво финансиране има нужда? На тези въпроси трябва да отговори Националната конференция „Предизвикателства пред държавните висши училища за успешна реформа: Уроци от миналото и с поглед към бъдещето“, която се провежда днес, 20 юни, от в Конферентна зала “Европа” в сградата на КНСБ.

В дискусията участват министърът на образованието Красимир Вълчев, председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Милена Дамянова, народни представители от ресорната комисия, президентът на КНСБ Пламен Димитров, доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на ВОН-КНСБ, ректори, зам.-ректори, декани на висши училища, представители на синдикатите от висшите училища, студентите от Националното представителство на студентските съвети и финансовото министерство.

По време на конференцията беше представен сравнителен анализ на държавните висши училища по брой студенти, брой преподаватели и служители, както и представени данни за средната брутна заплата в българските висши училища, респективно по региони, по данни на НСИ. Изследването дава изводи кои са държавните университети с най-добро управление и стратегически насочени към развитието на висшето образование.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Синдикати и институции се събират, за да обсъдят висшето образование

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев