Студентските съвети проведоха работна среща в Министерство на отбраната

Зам.-председателят на НПСС Звездина Горанова, Иванка Ладжова от НПСС и представители на Студентските съвети от Висше военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" и Национален военен университет "Васил Левски" се срещнаха с представители от ръководството на Министерство на отбраната днес, 21 Юни 2017 година.

Срещата се провежда по инициативата на Националното представителство на студентските съвети и е в унисон с мисията и целите, които организацията си поставя да изпълнява в мандатната програма.
На срещата бяха обсъдени въпроси, които засягат обучаващите се във висшите училища, които са с военно обучение, както и теми, които засягат социално-битовите условия, въпроси, свързани с реализацията на кадрите в системата на сигурността, учебните програми и идеята за въвеждане на начално военно обучение във висшите училища.

Двете страни се разбраха да продължат работата си в експертен порядък и да поставят гледните си точки по коментираните теми пред отговорните институции и лица, от които да се инициират законодателни инициативи, спомагащи за разрешаване на редица казуси, които касаят бъдещите военнослужещи в страната.

Предстои Национално представителство на студентските съвети да инициира работна група, в която ще участват представители на трите висши училища. В рамките на тази работна група ще бъдат обсъдени всички 17 точки, които днес младите специалисти поставиха на обсъждане. Резултатите от работата на работната група ще бъдат представени пред ресорните министерства и Парламентарната група по наука и образование в 44-то Народно събрание.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Студентските съвети проведоха работна среща в Министерство на отбраната

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев