НПСС връчи петите награди Носители на просвета

На 26 Юни 2017 г. в зала 42 на Националния дворец на културата бяха връчени наградите от Националния конкурс „Носители на просвета 2017“. Събитието се организира за пета поредна година от Националното представителство на студентските съвети.

Снимки от събитието

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителните събития, идеите, посланията и личностите в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

Целта му е да покаже, че в модерна България – в дигиталната ера, в Европейски съюз, дори и в условия на икономическа криза, социални трудности и предизвикателства, просветителският дух и просветителските идеи са все още живи – в своите съвременни, разнообразни, напредничави, дори причудливи понякога форми. Конкурсът има своята мисия да покаже, че студентите на България имат сетивата и уменията да откриват навсякъде около себе си и в самите себе си кои са носителите на просвета днес и в бъдеще.
Конкурсът се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Победителите в Категория „Снимка”: ІІІ място – Росица Денчева - Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", ІІ място – Николай Бойчев - Национален военен университет "Васил Левски" и І място – Пламена Гранджан - Национален военен университет "Васил Левски".

Победителитят в категория twitter-съобщение е Иванка Ладжова-Димитрова от Висше училище по телекомуникации и пощи - София.

Победителите в категория „Кратко есе“ са: ІІІ място – Александра Клечорова от Югозападен университет "Неофит Рилски", ІІ място – Жана Колева от Тракийски университет - Стара Загора и І място – Цветелина Митова от Югозападен университет "Неофит Рилски"

Победителят в категория „Аз – носител на просвета 2017“ е Студентски съвет на Университет по архитектура, строителство и геодезия с проект ХАОС.

В категорията за цялостен принос в областта на българската култура - „Те – носителите на просвета 2017", награди получиха ректорът на Икономически университет - Варна - Проф. д-р Пламен Илиев, Зам.-ректорът на Университет по хранителни технологии - Проф. д-р инж. Йорданка Алексиева, преподавателят от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Доц. д-р Мария Кърджиева, и преподавателите от АМТИИ - Проф. Полина Куюмджиева и Проф. Юлиан Куюмджиев. В рамките на категорията със специална награда беше удостоена и г-жа Йорданка Фандъкова - Кмет на Столична община.

Сред официалните лица, които уважиха събитието бяха: Проф. Любен Тотев - Председател на Съвета на ректорите, г-жа Ирена Соколова - Областен управител на Перник, г-жа Снежана Дукова - Народен представител в 44-то Народно събрание

Гостите и наградените бяха поздравени с музикални изпълнения на харизматичните и талантливи студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров" - Божана Спасова и Миглена Русева.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС връчи петите награди Носители на просвета

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев