НПСС партньор на форумът SlavConf.

Националното представителство на студентските съвети беше сред партньорите на първата по рода си Международна конференция за филология, бизнес и образование, която се проведе в аулата на СУ "Св. Климент Охридски".

SlavConf. е събитие, което в рамките на два дни представи част от възможностите за кариерно развитите за един млад хуманитарист. Конференцията е насочена към студенти, преподаватели, организации, хора от бизнес средите и образователния сектор. Спонсор на събитието е Националното представителство на студентските съвети и Студентски съвет към Софийски университет.
Организаторите са студенти, които целят чрез подобна инициатива да подобрят връзката между университета и бизнеса, да стимулират развитието на културата и иновациите в хуманитарния сектор, да повишат възможностите за работа на студенти и хуманитаристи, да дадат възможност за обособяване на основните дейности за управлението на бизнес, свързан с хуманитарните науки и тези от образователния сектор.

Партньорите на събитието - Анжела Кьосева, главен редактор на изд. „Кръгозор“ и Даниел Василев, бизнес редактор на Forbes Bulgaria, с готовност споделиха своя опит и поощриха търсенето на призвание в множеството от възможности за реализация.

В панела за културно наследство, екипът на „България на длан“ представи своята дейност. Михаил Ненов, директор на новото иновативно училище ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията” - град Бургас, представи иновации в образованието и организира работилница за бързо мислене. Мая Гешева, директор на Националната финансово-стопанска гимназия, говори за управлението в образователния сектор.

В панел „Учители” преподавателите по български език и литература Александра Димова от ЧОУ „Света София” и Албена Руневска от НФСГ организираха беседа с публиката. В панел „Преводачи” се включиха управителите на преводаческа къща Skrivanek Bulgaria – Евелина Йоцова и Агенция за превод и легализация Arte.Doc – Таня Карабашева. Мария Пеевa презентира на посетителите тънкостите на филмовия превод. Гост-лекторите на последния панел за писатели бяха издателят Лъчезар Минчев и писателката Албена Стаматова.
Всеки присъстващ имаше шанса да получи полезна информация за реализацията си като учител или преводач. За активността в НПО сектора изнесе лекция Яна Вангелова от Нaционалното представителство на студентските съвети, които са и спонсор на събитието, финансирайки материали със символа на конференцията „Световно дърво”. За възможностите на технологиите и хуманитаристиката, говориха Георги Геогиев от „Онтотекст” и проф. д-р Петя Осенова и др. От Чехия специално за конференцията дойде екипът на Open Source University с лекция на Христиан Даскалов - бивш главен секретар на НПСС.
Второто издание на международната конференция SlavConf. ще бъде през октомври 2018 година. Информация ще откриете на сайта www.slavconf.com

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС партньор на форумът SlavConf.

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев