Представители на НПСС участваха в международен фестивал в Сочи

Представители на ръководството на Национално представителство на студентските съвети взеха участие в най-големият международен младежки форум в Сочи, Русия.

Световният фестивал на младежите и студентите е проведен за първи път през 1947 година в Прага. Изначално целите на това мероприятие са демонстрация на международна солидарност сред младежите, борба за мир и справедливост. През 1957 г. Москва приема за първи път да бъде домакин на фестивала. На международното консултативно съвещание по въпросите за провеждане на XIX Световен фестивал на федерациите на демократическата младеж и Международните студентски организации през 2016 година,е взето решение Сочи, Русия да бъде следващият домакин на фестивала през 2017.

Следвайте ни във Facebook

Международният фестивал за младежи и студенти, събрал в олимпийското градче представители от над 150 държави по света - Франция, Китай, Танзания, Русия, Зимбабве, Куба, Мексико, Бразилия, Сърбия, Македония и обединил над 25 000 участника от различни нации и религии. Форумът се проведе в рамките на 9 дни от 14 до 22 октомври 2017 година.

Представителите на Национално представителство на студентските съвети заедно с други младежки организации, част от българската делегация, са имали възможност да се включат в различни културни, спортни, образователни - обучения, семинари, повишаващи професионалния капацитет за развитие на уменията им в организационната област, развлекателни и други дейности, организирани по време на фестивала.

На тържествената церемония по закриване на фестивала присъства Президента на Федерална Република Русия – Владимир Путин. Той приветства младежите, част от мащабното събитие с думите „Сигурен съм, че напускайки Руската федерация, ще оставите частица от сърцето си тук. Русия винаги ще остане в сърцата ви. Вярваме във вас.“

Снимки от събитието

Снимка на Национално представителство на студентските съвети.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Представители на НПСС участваха в международен фестивал в Сочи

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев