НПСС връчи тазгодишните награди “Носители на просвета”

Националното представителство на студентските съвети за шеста поредна година проведе национален конкурс „Носители на просвета 2018”. Финалът на инициативата се състоя на 3 юли в литературен клуб „ПЕРОТО”, където бяха наградени победителите от конкурса.

Снимки от събитието

Националният конкурс "Носители на просветата" и тази година се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката - г-н Красимир Вълчев. Гости на церемонията бяха представители на законодателната и изпълнителната власт, ректори на висши училища, културни дейци, студенти и докторанти.

В категорията „Аз – носител на просвета 2018", отличени бяха Академичен хор “Ангел Манолов” към Национален студентски дом, който тази година чества 85-години от създаването си; студента Александър Иванов от Варненския свободен университет за разработката си на концептуален модел за развитие на студентското творчество и г-жа Надежда Станулова - млад преподавател в Средно училище “Христо Проданов” – град Карлово, за иновативните си подходи в работата с ученици.

Победител в категория „Снимка” бе Даяна Бойкова от Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, а Елка Петрова от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” грабна статуетката в категория „Кратко есе”.

По време на събитието Яна Вангелова - председател на Национално представителство на студентските съвети, връчи наградите за цялостен принос в областта на българската култура – „Те – носителите на просвета 2018”. Отличени бяха проф. д-р Ангел Смрикаров - ръководител на Центъра по иновативни образователни технологии към Русенския университет; г-жа Дарена Попова - диригент на Академичен хор “Ангел Манолов”; г-жа Вела Казакова - диригент на хор “Родна Песен” - Хасково; г-н Христо Буковски - историк, писател и изследовател, както и проф. дтн Константин Казаков, преподавател във Висшето строително училище “Любен Каравелов”.

Национален конкурс “Носители на просвета" се учредява през 2013 година по инициатива на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

НАГРАДЕНИ:

Категория „Снимка" :
I място: Даяна Бойкова, Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
II място: Росица Денчева, Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
III място: Таня Спасова, Медицински университет - Варна

Категория „Кратко есе" 3бр.:
I място: Елка Петрова, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”
II място: Даяна Бойкова, Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
III място: Александра Клечорова, Югозападен университет “Неофит Рилски”

Категория „Те – носителите на просвета 2018":
● проф. д-р Ангел Смрикаров - Русенски университет “Ангел Кънчев”;
● Вела Казакова - Диригент на хор „Родна песен”;
● Дарена Попова, Академичен хор при Национален студентски дом;
● Христо Буковски - историк и писател;
● проф. дтн Константин Казаков - Висше строително училище “Любен Каравелов”

Категория „Аз – носител на просвета 2018":
1. Александър Иванов - Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”
2. Академичен хор при Национален студентски дом
3. Надежда Станулова - СУ “Христо Проданов” - гр. Карлово

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС връчи тазгодишните награди “Носители на просвета”

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев