НПСС на посещение във ВСУ "Черноризец Храбър". Разговарят с академичното ръководство

Ръководството на Национално представителство на студентските съвети се срещна със Студентският съвет на Варненския свободен университет и ръководството на университета. Обсъдени бяха въпроси, свързани с важното място на частните университети в българската образователна система, студентското кредитиране, успешното преминаване на ВСУ „Черноризец Храбър“ през извънредната ситуация в страната, иновативната организация на учебния процес, както и старта на новата учебна година.

Срещата във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" се провежда във връзка с водената от ръководството на НПСС политика за прозрачност и поддържане на активния диалог с академичните ръководства на висшите училища и институциите в страната.

От страна на НПСС във срещата участваха Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.

Даниел Парушев – председател на Националното представителство на студентските съвети, подчерта важността на сътрудничеството с Варненския свободен университет. Той коментира отличната работа и активността на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“, който е уважаван член на НПСС.

Яни Янев – вицепрезидент на Варненския свободен университет посочи, че именно студентите и техните интереси са водещата сила в близо 30-годишната история на ВСУ „Черноризец Храбър“. „Извънредната ситуация ни накара да направим нова оценка на ценностите. Поставихме на първо място здравето на студентите и академичния състав, създадохме нова комуникационна среда в университета“, разказа проф. Димитър Канев – зам.-ректор на университета. Той допълни, че в изключително кратки срокове, още през март, бе напълно осигурен учебният процес, а виртуалните учебни зали бяха отворени за всички. Това доведе до бум на посещенията на лекции и упражнения, а също и до включване на студенти от други специалности в курсове, към които проявяват интерес. „Демонстрирахме силата на нашата академична общност. Извънредното положение ни направи устойчиви и ефективни“, допълни проф. Канев. Варненският свободен университет ще започне учебната година по-рано – още през септември, като има готовност за обучение в електронна среда, за присъствено обучение или за въвеждане на хибридни форми.

Председателят на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ Доротея Николаева настоя за съдействие от страна на НПСС за промяна на лихвените нива на студентските кредити, които са сред най-високи в ЕС.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС на посещение във ВСУ "Черноризец Храбър". Разговарят с академичното ръководство

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев