НПСС се срещна с началника на ВВМУ

Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” беше домакин на работна среща, в която участваха началникът на висшето училище – флотилен адмирал проф. Боян Медникаров и представители от ръководството на Национално представителство на студентските съвети.

Снимки от срещата
Делегацията на НПСС беше в състав Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.
На срещата, инициирана от НПСС, двете страни коментираха обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и предстоящото откриване на учебната година, което в създалата си ситуация не е с ясен хоризонт дали обучението ще е в присъствена форма или с отдалечен достъп. Сред коментираните теми бяха още участието на обучаващите се във ВВМУ в обменни програми, както и други важни за студентите и курсантите въпроси.
Проф. Медникаров запозна представителите на НПСС с обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и за новите хоризонтите, които очакват ВВМУ.
Началникът се похвали с нововъведените възможности за обучение във военна медицина, както и сподели пред студентите от НПСС за необходимостта от увеличение на субсидията за социални нужди на курсантите.
Адмиралът представи на студентските представители участието на ВВМУ в Международната организация на морските университети и др.
Домакините показаха на студентите от НПСС симулационните кабинети, където обучаващите се от Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” провеждат практическото си обучение.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС се срещна с началника на ВВМУ

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев