Стартират кампания за възстановяване на зали в Националния студентски дом

17 години след тежкия пожар, унищожил сцената на Националния студентски дом в сърцето на София, на която поколения творци са направили първите си стъпки, Студентският дом, по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома, подема кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество.

СТЪПКА ЕДНО – да почистим опожарените пространства на Дома, издигнат през 1933 г. с доброволния труд и дарения на студентите. Нуждаем се от записването на доброволци за датите за почистването през м. октомври. За записване:

https://goo.gl/forms/rawjKtmTLYz84aCD3 
https://www.facebook.com/events/290423331683016/ 
Нуждаем се и от подкрепата на фирми и организации, за да направим почистването максимално ефективно и безопасно. За контакти: https://studenthouse.bg/about/personnel/contact/

СТЪПКА ДВЕ – да съберем необходимите средства за възстановяването на сцените за академично творчество, съгласно създадения от студенти и предоставен безвъзмездно по инициатива на Националното представителство на студентите съвети идеен архитектурен проект. 

Имената на всички дарители – физически и юридически лица, ще бъдат поместени на страницата на създателите и дарителите на Студентския дом: https://studenthouse.bg/about/history/founders/ 

 

СТЪПКА ТРИ – да предоставим за БЕЗВЪЗМЕЗДНО ползване на българската академична общност, на всички български студенти от страната и чужбина, възстановените пространства. Подробности тук: https://www.bnr.bg/hristobotev/post/101025784 

СПОДЕЛЕТЕ тази информация, за да достигне посланието ни до максимално много студенти и приятели на българската академична общност!

ДНЕС ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА СТУДЕНТИТЕ. УТРЕ ОТ СТУДЕНТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

„Инициативата на нашето студентство да създаде свой студентски дом заслужава пълна подкрепа на всички обществени среди. Подобни инициативи винаги са проява на самостоятелност и на съзнание, че всеки трябва да изпълни своя дълг, а не да очаква само от държава или държавни институции. Подобни инициативи винаги са проява на самостоятелност и на съзнание, че всеки трябва да изпълни своя дълг, а не да очаква само от държава или държавни институции. Безспорно, че държавата има също дълга да подпомогне, но нейната задача ще бъде улеснена, когато има вече една организирана самопомощ“.

Николай Найденов, Министър на народната просвета 01.03.1930 г.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Каузи

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев